fitnessgyor.hu

Kettlebell edzés

Kettlebell

Rendőrök, katonák, súlyemelő és birkózó olimpikonok, MMA harcosok válaszották a kettlebell-t, Neked is tetszeni fog ha szereted a kemény edzéseket!

Mire jó a Kettlebell?

Peti 12 kilós kettlebellel kezdte az első órán, másfél év múlva elvenni sem tudtam tőle a 28-asat! Ha fogyni, formálódni szeretnél ugyanúgy megtalálhatod a számításod! A gyakorlatok helyes és biztonságos elsajátítása kb. 3 hónap, ezt az időszakot mindenképp érdemes SFG edzővel tölteni, utána meg a társaság miatt...

16 kilós súlyt nem szabad venni, olyan mint a gyerekcipő: gyorsan kinövöd!

Dávid Laci

Mi az a Kettlebell?

A Kettlebell vagy másnéven Girya egy tradicionális orosz vas súlyzó, ami leginkább egy olyan ágyúgolyóra hasonlít, amelyhez egy bőrönd fogantyúját erősítették. Az első Kettlebell eszközök a takarmány mérésére szolgáltak. Parasztok és mezőgazdasági munkások használták, és erejük vitán felül megnövekedett.

Idővel a tapasztalatok alapján egyre rendszerezettebb lett a használat módja. Később a Kettlebelleket párjával kezdték el használni, közéjük rúdat illesztettek, a fogantyút eltávolították, és máris megérkeztünk a manapság használt súlyzók őséhez. Tették mindezt azért, hogy versenyeket rendezhessenek. A nevet is megváltoztatták, hiszen míg az angol nyelvben a Kettlebell a súly harangnyelv alakjára utal, addig az így nyert páros súlyzókat, mivel már nem lehetett volna harangnyelvként használni, néma harangnak, tehát dumbbell-nek nevezték, és nevezik mai is angol nyelvterületen.

Milyen egy Kettlebell edzés?

Nagyon nehezen találom ki ezeket a leírásokat, általában edzek inkább helyette.

A kettlebell edzéseken senki sem marad le!
A kettlebell edzéseken senki sem marad le!

Nagyon nehezen találom ki ezeket a leírásokat, általában edzek inkább helyette.

Az edzést tartja:

Az kettlebell edzésekkel kapcsolatos kérdésekkel, időpont egyeztetésért keress személyesen a teremben, a +36 70 510 44 40 -os telefonszámon, email-en, vagy akár a facebook-on.